Prisijungimas

Lankytojai

Pasiūlymams bei pastebėjimams:

admin@radeikiai.lt

altNuo 2012.11.06 dienos Radeikių bibliotekoje vyksta kompiuterinio raštingumo kursai, pagal mokymo programą, skirtą kursui „Gyvenk ir dirbk naujai“,  parengtą pagal e. piliečio kompiuterinio raštingumo programą, kurią sudaro šios dalys: 1. Pagrindiniai įgūdžiai: pagrindinės žinios apie asmeninį kompiuterį; informacijos tvarkymas  kompiuteryje; pažintis su taikomosiomis programomis; bendros žinios apie internetą; elektroninis paštas; nuotolinis mokymasis; pažintis su Moodle sistema; įvadas į savarankišką mokymąsi. 2. Informacijos paieška internete: informacijos paieška; informacijos gavimas; saugos priemonės. 3. Elektroninės paslaugos: paslaugos internete (angl. Online services). Mokymų trukmė pagal šią programą – 24 akad. val.: 20 val. - auditorinės akademinės valandos, iš kurių 19 akad. val. skirtos praktiniam darbui auditorijoje, 1 akad. val. - baigiamojo testo laikymui; 4 akad. val. skirtos savarankiškam dalyvių nuotoliniam mokymuisi.

altAuditorinių mokymų metu dėstytojas suteikia pagrindinę informaciją ir kaip naudotis elektroninėmis paslaugomis ir duoda nuorodas į nuotolinius mokymus. Elektronines paslaugas kursų dalyviai puikiai gali pasižiūrėti savarankiško mokymosi metu. Jei kyla neaiškumų, iškilusius klausimus galima aptarti auditorijoje su dėstytoju, o taip pat bendraudami žinučių sistema su kitais kursų dalyviais.    Šių kursų tikslas - susipažinti, pristatyti projektą, supažindinti su nuotoline sistema http://kursai.infobalt.lt. Šių kursų uždaviniai - išmokti prisijungti prie nuotolinių mokymų; išmokti  peržvelgti pasirinktą skyrių, vartyti puslapius, grįžti į pradinį meniu; suprasti, kas yra diskusija internete, kaip dalyvauti dalyvių diskusijoje.

           Radeikių bibliotekoje šiuos kursus veda lektorius Edvardas Mažliokas. Visi lankytojai labai dėkingi šiam lektoriui už perteiktas žinias.

          Visus, norinčius pasimokyti, prašome registruotis Radeikių bibliotekoje.

altaltalt