Prisijungimas

Lankytojai

Pasiūlymams bei pastebėjimams:

admin@radeikiai.lt

Daugailių seniūnija ir seniūnijos bendruomenės inicijuoja fotografijos konkursą , skirtą Daugailių miestelio vardo paminėjimo 760 metinėms  „Sustabdyta akimirka“. Kviečiame dalyvauti visus norinčius. Nuotraukose siūlome parodyti svarbius Daugailių seniūnijos bendruomenių renginius, šventes, susibūrimus, gamtos vaizdus. Svarbiausia, kad nuotraukose atsispindėtų asmeninis santykis su gamta, savo kraštu, žmonėmis .

DAUGAILIŲ SENIŪNIJOS BENDRUOMENIŲ FOTOGRAFIJOS KONKURSO „SUSTABDYTA AKIMIRKA“ NUOSTATAI

I. BENDROSIOS SĄLYGOS

1. Daugailių seniūnija ir seniūnijos bendruomenės inicijuoja fotografijos konkursą , skirtą Daugailių miestelio vardo paminėjimo 760 metinėms  „Sustabdyta akimirka“. Kviečiame dalyvauti visus norinčius. Nuotraukose siūlome parodyti svarbius Daugailių seniūnijos bendruomenių renginius, šventes, susibūrimus, gamtos vaizdus. Svarbiausia, kad nuotraukose atsispindėtų asmeninis santykis su gamta, savo kraštu, žmonėmis .

Šie nuostatai nustato konkurso tikslus, dalyvius, organizavimo ir vertinimo tvarką.

II. KONKURSO TIKSLAI IR UŽDAVINIAI

1.      Konkurso tikslas – fotografijomis atskleisti ir įprasminti seniūnijos gyvenimą, parodant asmeninį santykį su  gamta, gimtine ir vietiniais gyventojais.

2.      Skatinti gyventojus turiningai praleisti laisvalaikį.

3.      Aktyvinti ne tik gyvenančių, bet ir atvykstančių atostogauti vaikų bei jaunimo laisvalaikio prasmingą praleidimą, įtraukiant į veiklą ir vaikus iš socialiai pažeidžiamų šeimų.

4.       Ugdyti kūrybiškumą ir originalumą, suteikiant nuotraukai netikėtos raiškos ir prasmės.

III. KONKURSO DALYVIAI 

              Konkurse gali dalyvauti visi norintys, nufotografavę Daugailų seniūnijos objektus: vaizdus, gyventojus, švenčių  akimirkas ir t.t.

IV. KONKURSO ORGANIZAVIMAS

5. Kūrybiniai darbai bus patalpinti svetainėse www.daugailiai.lt ir www.radeikiai.lt.. Darbus prašytume siųsti el.  paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai iki liepos 7 dienos imtinai.

6. Vienas autorius konkursui gali pateikti iki 5 nuotraukų.

7. Konkursą skelbiame nuo 2014 m. birželio 20 d. Galutinė konkursui pateiktų darbų data – 2014  liepos 7 d..

8. Dalyvių darbai negrąžinami. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę darbus publikuoti, reprodukuoti ugdymui skirtuose leidiniuose, eksponuoti  interneto svetainėje  bei parodose.

9. Reikalavimai siunčiamoms nuotraukoms:

9.1. Konkursui pateikiamos tik skaitmeninių nuotraukų bylos (failai);

9.2. Failo pavadinimas turi būti suformuotas taip: autoriaus vardas ir pavardė, gyvenamoji vieta; pavadinimas.

9.3. Nuotraukos gali būti spalvotos arba nespalvotos;

9.4. Kartu su nuotraukomis turi būti pateikiamas aprašymas, kuriame nurodama: nuotraukos pavadinimas, autoriaus vardas ir pavardė, kontaktiniai duomenys (adresas, el. paštas), nuotraukos laikas, vieta, kas joje vaizduojama ir  kita informacija apibūdinanti nuotrauką autoriaus nuožiūra;

9.5. Skaitmeninės bylos (failai), neatitinkančios minėtų reikalavimų, vertinamos nebus.

10.Organizatoriai prašo neeksponuoti nekokybiškų, neestetiškų, šių nuostatų reikalavimų neatitinkančių darbų, įskaitant ir tuos atvejus, kai organizatoriams kyla abejonių dėl meninio darbo autorystės.

V. DARBŲ VERTINIMAS

11. Konkurso dalyvius vertins komisiją (seniūnijos Vietos Bendruomenės Taryba).

12. Vertinimo komisija vertins nuotraukos meninį vaizdą, techninę nuotraukų kokybę ir jos aprašą.

13. Nugalėtojai bus skelbiami tinklalapiuose: www.daugailiai.lt; www.radeikiai.lt.

14. Konkurso laureatai bus apdovanojami prizais Daugailių miestelio šventėje liepos 19 d..

15. Papildomai bus apdovanojama nuotrauka, sulaukusi daugiausiai publikos pagyrimų.

Komisijos atrinktos nuotraukos bus eksponuojamos parodoje Daugailių miestelio šventėje, Radeikių kaimo šventėje, Juknėnų kaimo šventėje. Geriausių nuotraukų autorių laukia prizai. Visos konkurse dalyvaujančios nuotraukos bus talpinamos www. daugailiai.lt, www.radeikiai.lt  tinklalapiuose.

Laukiame darbų iki šių metų liepos 7 dienos imtinai.